partner Monique Granneman

Monique Granneman

BMM gecertificeerd partner
E-mailadres:
granneman@abcor-ip.com


Monique werkt al 27 jaar als Benelux en Europees merkengemachtigde en heeft dan ook een schat aan ervaring op het gebied van merken, modellen, handelsnamen en auteursrechten. Zij is bijzonder gedreven en klantgericht, met een hands-on mentaliteit.
Als het gaat om IE strategie, dan ziet Monique het grotere geheel en komt met creatieve oplossingen voor zowel de korte als lange termijn. Daarnaast gaat zij de begeleiding van de jongere generatie gemachtigden verzorgen en daarmee ook het team van de toekomst naar een hoger niveau tillen.

Achtergrond

Monique heeft haar rechtenopleiding gevolgd aan de Universiteit van Leiden en is een BMM gecertificeerd- en EU merkengemachtigde. Ze is haar professionele carrière op het gebied van IE in 1996 gestart als gemachtigde bij Merkenbureau Onel. Van 2001 tot 2023 is zij werkzaam geweest bij Novagraaf als senior consultant en maakte zij deel uit van het managementteam. Sinds september 2023 stapt Monique bij Abcor in het management en is zij werkzaam als senior consultant.

 

Lidmaatschappen

Monique is lid van de BMM en ECTA. Het BMM-keurmerk is een kwaliteitskeurmerk van merkengemachtigden. Dit keurmerk is in het leven geroepen door de BMM (Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht). Bij ECTA is zij actief (geweest) in de Supervisory Board, de EUIPO-Link Committee en de Harmonization Committee.

 

Expertise

• IE-strategie
• Merkregistratie en portfoliobeheer
• Merkdepotstrategieën
• Juridische procedures
• Certificeringsmerken
• Domeinnamen
• IP valuation

Talen

Nederlands, Engels

Certificering

BMM gecertificeerd

Monique wordt aanbevolen in de jaarlijkse World Trademark Review rankings (2021 en 2022): “she takes a proactive role in the management of portfolios, providing strategic and holistic advice”.

Educatie

• Diploma’s: Nederlands Recht aan de Universiteit van Leiden

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?