Merkenadviseur Jos van der Linden

Jos van der Linden

BMM gecertificeerd Merkenadviseur
E-mailadres:
vanderlinden@abcor-ip.com


Zoals de meeste juristen binnen Abcor, heeft ook Jos zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven. Hij heeft vele jaren gewerkt in de computerindustrie, onder meer bij Tulip Computers en Maxdata/Belinea. Jos heeft na zijn Bachelor Internationaal en Europees Recht een master Law and Technology gevolg aan de Universiteit van Tilburg. Door zijn ervaring in het bedrijfsleven probeert Jos  de grenzen op te zoeken van het vak. Niet adviseren vanuit een ivoren toren, maar kijken naar wat wel mogelijk is. Hoe kan een bedrijf toch een deel van de opgebouwde goodwill beschermen, ook al moet dit op een wat onorthodoxe manier.

Naast zijn rol als vader is Jos in zijn vrije tijd een fanatiek roeier en houdt hij van wandelen door de bergen in de Alpen.

  • Diploma's: Bachelor Internationaal en Europees Recht aan de Universiteit van TILBURG/ Master of Law and Technology Tilburg
  • Voorheen werkzaam bij: Tulip, MAXDATA en Ingram Micro, en Meiermarken (Duits merkenbureau)
  • Talen: Engels, Spaans, Duits, Frans en Nederlands
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?