Octrooigemachtigde Michiel Cramwinckel

Michiel Cramwinckel

Octrooigemachtigde
E-mailadres:
cramwinckel@abcor-ip.com


Vanaf 1992 is Michiel Cramwinckel werkzaam geweest als octrooigemachtigde na een korte tijd werkzaam te zijn geweest als medewerker van DSM Research te Geleen. Na 6 jaar bij de DSM Octrooi afdeling te hebben gewerkt heeft Michiel 11 jaar voor Shell International BV in Den Haag als octrooigemachtigde gewerkt. In die tijd heeft hij zich bezig gehouden in gebieden als katalyse, FCC, smeermiddelen, brandstoffen, distillatie-internals, vergassing en Gas-to-Liquids. Van 2010 tot 2013 heeft Michiel mede een kantoor voor een Engels octrooibureau in Den Haag opgezet. Sinds 2014 runt Michiel zijn eigen kantoor, Cramwinckel Consultancy, waarbij hij een uiteenlopende klantenkring bedient op gebieden die variëren van octrooiaanvragen tot het oplossen van octrooiconflicten in Europa tot aan Australië. Cramwinckel Consultancy werkt voor gezamenlijke klanten nauw samen met ABCOR.

Voor de Beroepsopleiding Octrooigemachtigden is Michiel tutor voor de praktische examens.

Michiel is een fervent zeiler en tekenaar/schilder.

Diploma’s: Ir. Chemische Technologie aan TU Delft, Nederlands Octrooigemachtigde en Europees Octrooigemachtigde.

Oprichter Cramwinckel Consultancy

In het verleden werkzaam bij DSM NV, Shell International BV, Haseltine Lake LLP.

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?