Merken- en modellengemachtigde Zoeloe van der Linden

Zoeloe van der Linden

BMM gecertificeerd Merken- en modellengemachtigde
E-mailadres:
zoeloe@abcor-ip.com


Tijdens haar rechtenstudie proefde Zoeloe van intellectuele eigendomsrechten en dat smaakte naar meer. Zo kwam zij in 2015 bij een internationaal merkenbureau terecht waar zij 6 jaar lang de fijne kneepjes van het IE vak heeft geleerd. Naast de praktijkkennis die Zoeloe heeft opgedaan, is haar na voltooiing van de beroepsopleiding sinds 2020 het keurmerk BMM Erkend Merkengemachtigde toegekend.
Per 1 december 2021 heeft Zoeloe de overstap gemaakt naar Abcor waar zij werkzaam is als merkengemachtigde. Zoeloe wordt gewaardeerd om haar vindingrijkheid, hecht grote waarde aan een goede band met klanten en denkt graag pragmatisch en creatief met ze mee.

Waar ze in haar vak een professional mag worden genoemd, is Zoeloe in haar vrije tijd een ware doe-het-zelver - van thuis klussen tot allerlei creatieve bezigheden.

Diploma’s: Bachelor of Laws VU Amsterdam, Master of Laws VU Amsterdam (afstudeerrichting: Internet, Intellectuele Eigendom & ICT)
Voorheen werkzaam bij: Novagraaf Nederland B.V.

Talen

Engels, Nederlands

Educatie

Diploma’s: Bachelor of Laws VU Amsterdam, Master of Laws VU Amsterdam (afstudeerrichting: Internet, Intellectuele Eigendom & ICT)

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?