VidaGra lustopwekkend of misselijkmakend - kielzogvaren bij bekend merk

VIAGRA is een van de topmerken van Pfizer. Het medicijn wordt gebruikt voor erectieproblemen bij mannen. Sinds de introductie in 1998 is het een bijzonder groot succes. Jaarlijks bedraagt de omzet iets meer dan 1 miljard. Het product is op doktersrecept te verkrijgen.Maar succes heeft ook een nadeel, namelijk dat anderen een graantje proberen mee te prikken van dit succes. Mogelijk omdat mannen zich schamen om dit probleem bij de dokter te bespreken, is er een levendige online handel. Uit eerder onderzoek blijkt dat ca. 60% van de producten uit illegale handel afkomstig is.Soms gaat dat aanhaken zo ver, dat je hoopt dat de merkhouder terugslaat.

Zo zijn er sinds kort VidaGra lustopwekkende capsules te koop. Een graantje meepikken van een succes is prima als er een goed alternatief wordt aangeboden, onder een duidelijk ander merk. Op die manier kan de consument niet verward worden en zorgt concurrentie voor meer concurrentie/betere prijzen. Echter, dit gebruik is gewoon een flagrante inbreuk, waarbij wordt geprobeerd geld te verdienen over de rug van de (mogelijk zich schamende) consument. Hopelijk maakt Pfizer hier keihard een einde aan.

merkenDe laatste artikelen
Verhoging overheidstaksen rigoureuze wijziging systeem merkregistratie in Benelux
Opdracht tekening Sinterklaas en rechten
Gevecht om poezenmand
Niet iedere Tulp is van Ilja Gort
JOHN IS ON – ON LEMON nawerking JOHN LEMON
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus