Abcor wederom in de WTR1000

Ieder jaar zijn er weer vele rankings van merkenbureaus. Belangrijk voor ons als kantoor, zeker als het gaat om een onafhankelijke beoordeling door onze klanten. De meest toonaangevende ranking hierbij is de WTR1000. De WTR1000 (World Trademark Review 2022) geeft per land de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van het merkenrecht. Ook dit jaar wordt Abcor weer aanbevolen in deze lijst in de Benelux.

 

De lijst komt tot stand op basis van de feedback van onze wereldwijde klanten en zakenrelaties (advocatenkantoren en merkenbureaus in het buitenland waarmee we samenwerken voor onze klanten).

Naast de aanprijzing van ons kantoor zijn er ook individuele aanbevelingen voor Mirjam en Theo-Willem. Onze collega Mirjam de Werd wordt daarbij speciaal genoemd als nieuwkomer na bijna 20 jaar ervaring in het vak en haar rol als voorzitter van het Marques China team. Omdat deze ranking het resultaat is van de feedback van onze klanten op onze diensten, willen we de conclusies en opmerkingen graag met iedereen delen.

“Benelux: Agencies Recommended - Firms
With offices in the Netherlands and Belgium, boutique ABCOR IP is well positioned to assist brand owners with trademark registrations, portfolio management and joined-up strategies across Benelux and the wider continent. Domestic and international players appreciate its creative, outside-the-box thinking and in-house insight, which inform their legal and commercial advice. Founder and managing partner Theo-Willem van Leeuwen truly understands clients’ needs and business goals and how to best achieve them. As president of the Benelux Association of Trademark and Design Attorneys, he is up to date on the latest developments and can effortlessly assist international brands with complex and challenging issues. WTR 1000 newcomer Mirjam de Werd shares van Leeuwen’s global perspective as chair of the European trademark association MARQUES’ China team. She draws on nearly two decades of industry knowledge to advise multinationals and educate the next generation of attorneys.”

overige-algemeen

De laatste artikelen
Ferrari vangt bot met niet ingeschreven gemeenschapsmodel
Russische copycats
Geluidsmerk – kinderliedje
Weigering Put Putin In
HERMES vs HAIRMES
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?