Abcor wederom in de WTR1000

Ieder jaar verschijnen ze weer, de vele rankings van merkenbureaus. Door de vele rankings is vaak door de bomen het bos niet meer te zien. Toch zijn er een paar heel belangrijke rankings voor ons kantoor, namelijk die rankings die gebaseerd zijn op beoordelingen van onze eigen klanten en collega’s wereldwijd.

 

Ieder jaar verschijnen ze weer, de vele rankings van merkenbureaus. Door de vele rankings is vaak door de bomen het bos niet meer te zien. Toch zijn er een paar heel belangrijke rankings voor ons kantoor, namelijk die rankings die gebaseerd zijn op beoordelingen van onze eigen klanten en collega’s wereldwijd.

We zijn dan ook super blij dat we vandaag te horen hebben gekregen dat wij dit jaar wederom zijn opgenomen in de lijst van meest toonaangevende bedrijven in de Benelux van de WTR1000. Bijzonder fijn, want de WTR1000 (World Trademark Review 2023) lijst wordt namelijk gezien als een van de meest belangrijke wereldwijde overzichten van merkenbureaus en bedrijven op het gebied van het merkenrecht.

De lovende citaten van onze klanten voelt voor ons als een onverwacht Valentijns kaart. Zo mooi dat we dit graag met iedereen willen delen. “A top-notch firm with an excellent international network”, ABCOR is a prime pick for trademark services throughout the Benelux and Europe. Its team are praised for “their hands-on mentality, proactivity and pragmatic attitude, all of which culminates in a dedicated service and straightforward advice”. Group founder Theo-Willem van Leeuwen became president of the Benelux Association for Trademark and Design Law (BMM) in March 2021, and his patrons hold him in high regard for providing “five-star strategic solutions, whether it’s for trademark registrations or litigation support. His astute guidance always considers the bigger picture, and he is enthusiastic in his approach.” Alongside him, managing partner Mirjam de Werd also receives positive feedback: “Mirjam is the practical and down-to-earth partner any business needs. She is strategic, persuasive, knowledgeable and cost effective. An all-round outstanding adviser.”

 

overige-algemeen



De laatste artikelen
Prada patroon – basaal en alledaags
The Bulldog eist terecht schade van Red Bull
Merkregistratie parfums Escobar in strijd met goede zeden
Abcor team opnieuw in de World Trademark Review 1000
Jan Smit – standaard hoofd?
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?