Gratis eBook IE in bedrijf deel 5 - Online

Na deel 1 (merken), deel 2 (ideebescherming), deel 3 (vormgeving en design)en deel 4 (reclame) is dit voorjaar deel 5 gelanceerd (online) van de eBook serie IE in Bedrijf, waar wij als co-auteur aan meeschrijven.

In dit boek bespreken we de problemen met domeinnamen (hoe op te eisen), gebruik merk concurrent als Adword, online materiaal, hyperlinken en apps. Daarnaast staan we stil bij social media (wat mag je wel/ niet zeggen), vloggen en reclame, fake reviews en online inbreuken via tussenpersonen zoals Marktplaats en eBay. De werkgids is gemaakt voor niet IE-juristen, designers en MKB-ondernemers. Het boek is in hard copy te koop bij BOL.COM, maar ook GRATIS te downloaden via de website www.ie-inbedrijf.nl.

overige-algemeenDe laatste artikelen
Krokodil niet exclusief voor Lacoste
Bulldog – waarom logo registratie?
De revival van het (vorm)merk?
Merk BIG MAC niet gebruikt???
Disney beschuldigd van kolonialisme
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus