paralegal Jerry Kijzerwaard

Jerry Kijzerwaard

paralegal
E-mailadres:Tijdens de studie HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden heeft Jerry ervoor gekozen om stage te lopen bij ABCOR. Hier wordt hij opgeleid tot paralegal. Tijdens deze stage groeit zijn interesse in het merkenrecht iedere dag steeds meer. Het is duidelijk dat Jerry aanleg heeft voor het vak, en dat blijkt uit zijn snelle ontwikkeling en de uitbreiding van zijn takenpakket. Momenteel ondersteunt hij de portefeuilles van Zoeloe en Louis. Met veel plezier voert hij zijn werkzaamheden uit. In zijn vrije tijd houdt Jerry ervan om bezig te zijn met zowel het luisteren als het spelen van muziek op zijn gitaar. Daarnaast brengt hij graag tijd door met zijn vriendin en bezoekt hij regelmatig theaters.

Talen

Nederlands, Engels

Educatie

Diploma’s: HAVO, Juridisch Administratief Dienstverlener
Huidige studie: HBO-Rechten

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?