office manager Margriet Martens

Margriet Martens

office manager
E-mailadres:
martens@abcor-ip.com


Tijdens haar opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden heeft Margriet een interesse in het Intellectuele Eigendomsrecht en specifiek het merkenrecht ontwikkeld. Om die reden heeft ze van maart t\m juni 2023 haar scriptie over Inburgering in het Merkenrecht bij Abcor geschreven. Vervolgens is ze in juli in dienst is getreden als trademark assistant. Hier helpt ze de gemachtigden met het uitvoeren van hun werkzaamheden en houdt ze de social media accounts bij.

Naast haar werk bij Abcor begint Margriet vanaf september 2023 aan de premaster Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als doel daarna een master in het Intellectuele Eigendomsrecht te volgen.

In haar vrije tijd houdt Margriet van erop uitgaan met vrienden en familie, sporten en creatief bezig zijn.

Talen

Nederlands

Engels

Educatie

Diploma's: HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden
Gestart met Premaster aan Erasmus Universiteit Rotterdam

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz: beschermingsomvang van een verwijzende handelsnaam

Ondernemer A start in 2018 een nieuw bedrijf onder de naam Mobility Next en “myrefurbishedcar.nl”. Beide handelsnamen worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Tevens wordt op 20 september 2018 de domeinnaam vastgelegd. Het bedrijf, gevestigd in Houten, biedt gebruikte, maar nog vrij nieuwe auto’s aan. De kwaliteit van deze middenklasse auto’s is vergelijkbaar met een nieuwe auto. Het gaat om duurdere occasions van net een paar jaar oud. Op 5 maart 2021 wordt de nieuwe website gelanceerd waar het bedrijf zich ook presenteert onder de naam MRCar. Die naam wordt niet ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ondernemer B registreert op 10 mei 2021 de domeinnaam en laat de handelsnaam inschrijven bij de KvK. Dit bedrijf, gevestigd in Berlicum, verkoopt veel oudere, goedkope gebruikte auto’s. Ondernemer A stelt dat ondernemer B met de naam MRCARS inbreuk maakt op haar oudere handelsnaam MRCar. Eis: ondernemer B moet binnen 4 weken ieder gebruik van de naam MRCARS stoppen. Niet alleen de handelsnaam moet wijzigen, ook de website, het briefpapier, reclame, visitekaartjes et cetera. Daarnaast moet ondernemer B alle proceskosten betalen. Ondernemer B betwist dit. Hij stelt dat Ondernemer A geen handelsnaamrechten heeft op de naam MRCar. De naam staat namelijk niet ingeschreven bij de KvK. Op de website presenteert ondernemer A zich onder de naam My Refurbished Car. Daarnaast is de naam MRCar beschrijvend (heeft het weinig tot geen onderscheidend vermogen) en geeft het dus geen bescherming. Gelet op het totaal andere productaanbod (goedkope oude auto’s versus dure vrijwel nieuwe auto’s) en de andere regio (Houten en Berlicum liggen 50 km van elkaar) is er geen kans op verwarring. De eis moet worden afgewezen. Wie krijgt gelijk en waarom?