Merkenadviseur Mirjam de Werd

Mirjam de Werd

BMM gecertificeerd Merkenadviseur
E-mailadres:
dewerd@abcor-ip.com


Mirjam is sinds 2002 werkzaam in het IP vak. Zij is begonnen bij een merkenbureau en daarna overgestapt naar de industrie. Mirjam is 7 jaar in-house werkzaam geweest bij Danone waar haar IP portfolio voornamelijk gericht was op AsiaPacific. Vervolgens is ze 2 jaar werkzaam geweest als in-house IP Legal Counsel bij een nieuwe TV zender in Hilversum. Hierdoor heeft ze haar kennis kunnen uitbreiden op het gebied van IP in de media. Mirjam heeft altijd de kriebels gehad om aan de slag te gaan als merkengemachtigde en haar kennis, die ze heeft opgedaan in de industrie, hiervoor te kunnen inzetten. In 2015 heeft ze de BBMM opleiding afgerond. Daarnaast is zij voorzitter van het China Team van Marques. Sinds 2017 is zij werkzaam als merkengemachtigde bij Abcor.

Naast haar werk is Mirjam moeder van haar zoontje Hugo waarmee ze in haar vrije tijd zoveel mogelijk leuke dingen doet, zoals onder anderen naar het strand gaan, reizen, dierentuinen bezoeken, bioscoop etc. Daarnaast is ze gek van tassen en schoenen (vooral sneakers) waar ze inmiddels al een aardige collectie van heeft opgebouwd.

  • Latin American Studies/ Nederlands Recht Universiteit Leiden, BMM Keurmerk
  • Voorheen gewerkt als: IP Legal Counsel TV Entertainment Reality Network, IP Manager Danone Baby and Medical Nutrition Division, NLO
  • Talen: Engels, Duits en Spaans

 

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?