managing partner Mirjam de Werd

Mirjam de Werd

BMM gecertificeerd managing partner
E-mailadres:
dewerd@abcor-ip.com


Mirjam is sinds 2002 werkzaam in het IP vak. Zij is begonnen bij een merkenbureau en daarna overgestapt naar de industrie. Mirjam is 7 jaar in-house werkzaam geweest bij Danone waar haar IP portfolio voornamelijk gericht was op AsiaPacific. Vervolgens is ze 2 jaar werkzaam geweest als in-house IP Legal Counsel bij een nieuwe TV zender in Hilversum. Hierdoor heeft ze haar kennis kunnen uitbreiden op het gebied van IP in de media. Mirjam heeft altijd de kriebels gehad om aan de slag te gaan als merkengemachtigde en haar kennis, die ze heeft opgedaan in de industrie, hiervoor te kunnen inzetten. In 2015 heeft ze de BBMM opleiding afgerond. Daarnaast is zij voorzitter van het China Team van Marques. Sinds 2017 is zij werkzaam als merkengemachtigde bij Abcor.

Naast haar werk is Mirjam moeder van haar zoontje Hugo waarmee ze in haar vrije tijd zoveel mogelijk leuke dingen doet, zoals onder anderen naar het strand gaan, reizen, dierentuinen bezoeken, bioscoop etc. Daarnaast is ze gek van tassen en schoenen (vooral sneakers) waar ze inmiddels al een aardige collectie van heeft opgebouwd.

  • Latin American Studies/ Nederlands Recht Universiteit Leiden, BMM Keurmerk
  • Voorheen gewerkt als: IP Legal Counsel TV Entertainment Reality Network, IP Manager Danone Baby and Medical Nutrition Division, NLO
  • Talen: Engels, Duits en Spaans

 

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz: beschermingsomvang van een verwijzende handelsnaam

Ondernemer A start in 2018 een nieuw bedrijf onder de naam Mobility Next en “myrefurbishedcar.nl”. Beide handelsnamen worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Tevens wordt op 20 september 2018 de domeinnaam vastgelegd. Het bedrijf, gevestigd in Houten, biedt gebruikte, maar nog vrij nieuwe auto’s aan. De kwaliteit van deze middenklasse auto’s is vergelijkbaar met een nieuwe auto. Het gaat om duurdere occasions van net een paar jaar oud. Op 5 maart 2021 wordt de nieuwe website gelanceerd waar het bedrijf zich ook presenteert onder de naam MRCar. Die naam wordt niet ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ondernemer B registreert op 10 mei 2021 de domeinnaam en laat de handelsnaam inschrijven bij de KvK. Dit bedrijf, gevestigd in Berlicum, verkoopt veel oudere, goedkope gebruikte auto’s. Ondernemer A stelt dat ondernemer B met de naam MRCARS inbreuk maakt op haar oudere handelsnaam MRCar. Eis: ondernemer B moet binnen 4 weken ieder gebruik van de naam MRCARS stoppen. Niet alleen de handelsnaam moet wijzigen, ook de website, het briefpapier, reclame, visitekaartjes et cetera. Daarnaast moet ondernemer B alle proceskosten betalen. Ondernemer B betwist dit. Hij stelt dat Ondernemer A geen handelsnaamrechten heeft op de naam MRCar. De naam staat namelijk niet ingeschreven bij de KvK. Op de website presenteert ondernemer A zich onder de naam My Refurbished Car. Daarnaast is de naam MRCar beschrijvend (heeft het weinig tot geen onderscheidend vermogen) en geeft het dus geen bescherming. Gelet op het totaal andere productaanbod (goedkope oude auto’s versus dure vrijwel nieuwe auto’s) en de andere regio (Houten en Berlicum liggen 50 km van elkaar) is er geen kans op verwarring. De eis moet worden afgewezen. Wie krijgt gelijk en waarom?