juridisch-administratief medewerker Yassine Hammou

Yassine Hammou

juridisch-administratief medewerker
E-mailadres:
hammou@abcor-ip.com


Tijdens zijn opleiding HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden heeft Yassine zich gespecialiseerd in IE door de minor IE & Privacy te volgen. De dynamiek van het merkenrecht interesseerde hem dusdanig dat hij besloten heeft zijn scriptie te schrijven in het merkenrecht. Hij heeft een onderzoek gedaan naar het bewijzen van gebruik van Benelux- en Uniemerken in oppositieprocedures bij het BOIP en EUIPO. Sinds september 2023 is Yassine in dienst getreden bij Abcor als Trademark assistent. In zijn vrije tijd houdt Yassine van reizen, moderne kunst bekijken en goede gesprekken voeren met vrienden.

Talen: Nederlands, Engels

• Diploma's: HBO-Rechten aan de Hogeschool Leiden

Educatie

HBO recht Leiden

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?