Detachering - tijdelijke ondersteuning

Veel juristen bij Abcor hebben eerst jarenlang gewerkt in het bedrijfsleven in verschillende functies. In onze huidige werkwijze willen we niet opereren vanuit een ivoren toren, maar staan we het liefst midden op de werkvloer bij onze klanten. Door kennis met onze klanten te delen wordt in het productieproces duidelijker waar en wanneer er IE-rechten geclaimd moeten worden. Vanuit die gedachte worden er ook inhouse cursussen gegeven en worden van merkengemachtigden en ondersteunend personeel gedetacheerd.

Inmiddels is detacheren van merkengemachtigden en praktijkmedewerkers gebruikelijk geworden. Onze mensen zijn gespecialiseerd om snel (en op tijdelijke basis) ter plekke een merken/modellenportefeuille op orde te brengen en in het herstructureren van afdelingen of het ondersteunen van lopende procedures. Onze klantenkring bestaat voornamelijk uit groot MKB en internationale klanten. Detachering geschiedt op uurbasis of op dagdeel (afhankelijk van de hoeveelheid werk). Bedrijven betalen een standaardfee op basis van een interim overeenkomst (dus afdracht sociale premies valt onder verantwoordelijkheid van Abcor).

Juist voor grotere bedrijven met een eigen merkenafdeling kan het interessant zijn een tijdelijke kracht in te huren. Denk daarbij aan procedures in het kader van de introductie van nieuwe merken, centralisatie van portefeuilles als gevolg van reorganisaties, fusies of als tijdelijke opvang voor vakantieverlof of zwangerschapsverlof. Op die manier blijft de merkenportefeuille in eigen beheer up-to-date, blijft alle kennis intern en worden deadlines bewaakt. De kosten zijn afhankelijk van de omvang van het project en de vereiste professionele vaardigheden.

Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?