Europees merkenbureau en kapers - EUIPO.NL en EUIPO.LEGAL

Het Europese merkenbureau (OHIM) zal vanaf 23 maart een naamswijziging doorvoeren en verder gaan onder de naam EUIPO. Gezien de vele spookfacturen waarmee merkhouders worden geconfronteerd, is het belangrijk dat de meest logische domeinnamen niet in het bezit komen van 'boefjes´. Om die reden heeft het OHIM de afgelopen maanden de volgende domeinnamen vastgelegd: EUIPO.EU, EUIPO.ORG, EUIPO.NET en EUIPO.ES.

Echter, veel domeinnamen zijn niet geregistreerd. Vlak nadat bekend werd gemaakt (midden april vorig jaar) dat het bureau de naam zou gaan wijzigen in EUIPO, heeft een ander bedrijf de domeinnamen EUIPO.NL, EUIPO.UK, en EUIPO.LEGAL vastgelegd. Het bedrijf stelt op deze sites informatie te gaan verschaffen over de wijzigingen in de regelgeving. Als reactie hierop stelt het bureau dat zij het gebruik van deze namen nauwkeurig gaat volgen om mogelijke misleiding tegen te gaan. Gezien de juridische kosten die hiermee gemoeid zijn, was het verstandiger geweest als het bureau gewoon tijdig de bewuste domeinnamen had geregistreerd (voor een paar tientjes per jaar).

internet-online-brandingDe laatste artikelen
Bulldog – waarom logo registratie?
De revival van het (vorm)merk?
Merk BIG MAC niet gebruikt???
Disney beschuldigd van kolonialisme
Merkjuristen Abcor uitgeroepen als IP experts in Nederland 2019
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus