Mediawebshop.nl – rechter of UDRP?

Domeinnamen worden geregistreerd op basis van: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Hierdoor ontstond er een nieuw fenomeen: domeinnaamkaping. Snel domeinnamen vastleggen met namen van bekende mensen of bekende merken met als doel om die dan voor veel geld te verkopen. Om hier een halt aan toe te roepen, werd de UDRP bedacht, een snelle en goedkope procedure om een domeinnaam op te eisen. De UDRP is nog steeds erg populair, maar soms niet de beste route in een conflict, zoals weer bleek bij de kwestie rond <mediawebshop.nl>.

De eisende partij en verweerder hebben jarenlang samengewerkt. Als partijen uit elkaar gaan, ontstaat er een conflict over de domeinnaam. De verweerder komt met allerlei WhatsApp berichten over de start (dat hij de domeinnaam moest vastleggen) en over de moeilijkheden omtrent de beëindiging van de samenwerking. Volgens hem is de eis van de eiser totaal niet op de waarheid gebaseerd. De geschillenbeslechter is duidelijk. Dit conflict heeft niets te maken met domeinnaamkaping, maar op de ontvlechting van de samenwerking. Het is een commercieel geschil met complexe feiten. Een zaak dus voor de rechter. De zaak wordt daarom niet in behandeling genomen.

internet-online-brandingDe laatste artikelen
Washington Redskins deel 2
Geen logo HelloFresh
Overleven met Miel Gibson
Milka slaat mis – Ritter Sport geldig vormmerk
Brexit - belangrijkste aandachtspunten - Part 6
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?