Baby Gaga moedermelk ijs aanhakend bekend merk/ persoon

In Londen is een restaurant gestart met de verkoop van ijs gemaakt van aanleverde moedermelk. Zolang er voldoende aanvoer is, blijft het ijs op de lijst staan. Moedermelk is gezond, dus ijs ook. Prijs navenant, namelijk ca 23 euro per porti. Het ijs wordt verkocht onder de naam Baby Gaga. Benieuwd wat onze Lady Gaga daarvan vindt.

Baby Gaga ijs is ijs gemaakt van moedermelk gemengd met Madagaskisch vanille ijs en wat citroen. De moedermelk komt van vijftien jonge moeders die tegen betaling melk leveren. Er zijn geen speciale Engelse wetten die gebruik van moedermelk verbieden. Wel wordt de melk natuurlijk eerst volledig gecheckt op kwaliteit. Victoria Hiley leverde de eerste 3 liter, voldoende voor de eerste 50 porties. 

 

Het ijs wordt door een verklede Baby Gaga serveerster geserveerd in een Martine glas. Het ijs wordt met vloeibare stikstof overgoten en samen met een cracker. Op verzoek wordt het gemend met whisky of een andere cocktail. 

 

Bedenker Mat O’Conner is overtuigd van het succes. “De afgelopen 100 jaar is er niets interessants gebeurd op het gebied van ijs. Sommige zullen er van gruwelen, maar het is eigenlijk puur natuurlijk materiaal. Het wordt hoog tijd dat mensen is anders gaan denken over ijs”. Op de eerste dag van de lancering was het ijs uitverkocht en waren de reacties fantastisch.

 

Benieuwd wat onze wereldster Lady Gaga hier van vindt. Een kleine check in het merkenregister laat zien dat LADY GAGA haar rechten heeft proberen af te schermen door de naam als merk te laten registreren. Sommige artiesten doen dit heel breed, Lady Gaga heeft het vrij beperkt gedaan tot entertainment, CD’s en drukwerk maar daarnaast ook kleding en juwelen.

 

De registraties zijn laat ingediend (pas in 2010) en sommige “fans” waren wat sneller. Een van de registraties is namelijk van een rozenkweker in Nederland. Deze registratie is niet aangevallen door Lady Gaga, dus dat biedt mogelijk perspectief voor onze Londense ijssalon.

merken



De laatste artikelen
Valse hoop beschrijvend merk
Social media en de Olympische Spelen
Olympische Spelen en de Officiële sponsors
Characters en pictogrammen
Rule 40 en het Olympisch Handvest
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz: beschermingsomvang van een verwijzende handelsnaam

Ondernemer A start in 2018 een nieuw bedrijf onder de naam Mobility Next en “myrefurbishedcar.nl”. Beide handelsnamen worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Tevens wordt op 20 september 2018 de domeinnaam vastgelegd. Het bedrijf, gevestigd in Houten, biedt gebruikte, maar nog vrij nieuwe auto’s aan. De kwaliteit van deze middenklasse auto’s is vergelijkbaar met een nieuwe auto. Het gaat om duurdere occasions van net een paar jaar oud. Op 5 maart 2021 wordt de nieuwe website gelanceerd waar het bedrijf zich ook presenteert onder de naam MRCar. Die naam wordt niet ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ondernemer B registreert op 10 mei 2021 de domeinnaam en laat de handelsnaam inschrijven bij de KvK. Dit bedrijf, gevestigd in Berlicum, verkoopt veel oudere, goedkope gebruikte auto’s. Ondernemer A stelt dat ondernemer B met de naam MRCARS inbreuk maakt op haar oudere handelsnaam MRCar. Eis: ondernemer B moet binnen 4 weken ieder gebruik van de naam MRCARS stoppen. Niet alleen de handelsnaam moet wijzigen, ook de website, het briefpapier, reclame, visitekaartjes et cetera. Daarnaast moet ondernemer B alle proceskosten betalen. Ondernemer B betwist dit. Hij stelt dat Ondernemer A geen handelsnaamrechten heeft op de naam MRCar. De naam staat namelijk niet ingeschreven bij de KvK. Op de website presenteert ondernemer A zich onder de naam My Refurbished Car. Daarnaast is de naam MRCar beschrijvend (heeft het weinig tot geen onderscheidend vermogen) en geeft het dus geen bescherming. Gelet op het totaal andere productaanbod (goedkope oude auto’s versus dure vrijwel nieuwe auto’s) en de andere regio (Houten en Berlicum liggen 50 km van elkaar) is er geen kans op verwarring. De eis moet worden afgewezen. Wie krijgt gelijk en waarom?