Ion Maiden wordt Ion Fury

Bij de keuze voor een online game is het verstandig om te checken of een naam wel vrij te gebruiken is. Dat ondervond 3D Realms, de ontwikkelaars van Duke Nukem, toen de naam bekend werd van haar nieuwe game Ion Maiden. De Britse heavy metal band Iron Maiden heeft haar naam (en logo) in veel landen vastgelegd (o.a. de VS) om aanhaken tegen te gaan.

De naam van het spel verschilt maar één letter en de typografie van het logo lijkt ook. De naam van de hoofdpersoon van het spel, Shelly Harris, lijkt ook verdacht veel op de songwriter van de band Steve Harris. Gevolg, een rechtszaak werd aanhangig gemaakt in Californië met als eis een verbod op de naam en twee miljoen schade. Voor 3D Realms voldoende reden om deze zomer de naam te wijzigen in Ion Fury. Het spel is in augustus gelanceerd, het logo is deels hetzelfde gebleven.

merkenDe laatste artikelen
Facebook: wereldwijd verwijderen beledigende boodschappen
Fundr beperkte claim handelsnaamrecht
BMW stopt DMW Riksja
Michael Jordan recht op eigen naam
De strepen van Adidas
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus