Ajax Academy voetbalschool in Dubai - waar merkrechten claimen

Voor bedrijven die internationaal actief zijn, is het altijd een moeilijke vraag. Waar claim ik nu mijn merkrechten? Alleen in de thuismarkt of ook elders? Zeker voor bedrijven die deels draaien op merchandising, is dit belangrijk. AFC Ajax heeft de naam en het logo geregistreerd in de Benelux, in een aantal landen in Europa, Rusland en Amerika.

De club was onaangenaam verrast toen zij via een Twitterbericht van oud-Ajacied Mido erachter kwam, dat hij die dag de Ajax Academy in Dubai had geopend. Mido stond te midden van spelers in Ajax-shirts met daarop het logo van AEGON. Niet prettig voor Ajax en zeker niet voor hoofdsponsor ZIGGO. Perschef Brinkhuis van Ajax gaf aan dat de club niets te maken heeft met dit initiatief en dat zij juridische stappen overweegt om dit tegen te gaan.

merkregistratie

De laatste artikelen
Grumpy Cat wint rechtszaak
Jezus en Maria mogen blijven - campagne in strijd met openbare zeden?
LOCK: Waarom merkregistratie logo?
Royal Dutch en het predicaat Koninklijke
Meeliften op de Rubik Kubus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus