Depot kwader trouw China

Wereldwijd gezien worden in China de meeste merken geregistreerd. Ter vergelijking, in de Benelux worden gemiddeld 22.000 merken per jaar aangevraagd, afgelopen jaar in China 7,7 miljoen. Om merkkaping tegen te gaan, is er een nieuwe wet aangenomen in China om depot te kwader trouw aan te pakken. De wet wordt van kracht per 1 november.

In de nieuwe wet worden merkregistraties waarvan duidelijk is dat deze niet gebruikt gaan worden, gezien als depot te kwader trouw. Denk daarbij aan bijvoorbeeld variaties op bekende buitenlandse merken. De Chinese merkautoriteiten zullen dit soort aanvragen dan weigeren en de indiener kan een waarschuwing of een boete krijgen. Tevens komt er een oppositietermijn, waarbij merkhouders de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken tegen dergelijke aanvragen. Ook kan er achteraf een nietigheidsactie hiertegen worden gestart. Omdat het register in China vrij vol zit, ook met merken die uit een ander perspectief geregistreerd zijn (om bijvoorbeeld die te verkopen), biedt de nieuwe wet waarschijnlijk nieuwe mogelijkheden voor buitenlandse bedrijven om hun merken wel geregistreerd te krijgen in China.

merkregistratieDe laatste artikelen
Verbod golvende schoenenwand
Ion Maiden wordt Ion Fury
Fack Ju Göthe – openbare orde of goede zeden
Herdepot Monopoly te kwader trouw
Goedkoper merkbescherming in Brazilië
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus