Washington Redskins deel 2

Al jaren strijden mensen tegen de naam WASHINGTON REDSKINS. In 1993 stelde het National Congress of American Indians dat de clubnaam denigrerend en racistisch is voor indianen. Om die reden werd in 2014 het verzoek om diverse Redskins merken door te halen gehonoreerd. Echter, de eigenaar van de club, Dan Snyder, wilde van geen naamswijziging weten.

 

Door alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar, lijkt de wal het schip nu te keren. Hoofdsponsor FedEx dreigde het restant van de sponsordeal niet te betalen (45 miljoen) en ook PepsiCo, Nike en de Bank van Amerika begonnen zich te weren.

Reden om vrijwel direct de naam voorlopig te wijzigen in Washington Football Team. Dat geeft de club de mogelijkheid om in alle rust op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Een naam zonder negatieve associaties en die vrij te gebruiken is.

merkregistratieDe laatste artikelen
Kleur geel geldig merk Kärcher
Belang registratie logo WELSON vs WELLUX
Peuter aan het bier
Zelf gebouwde Kitcar inbreuk op Ferrari
Foto eigen personeel in bedrijfsreclame
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?