Louis Keijzer slaagt met vlag en wimpel voor BBMM examen

In januari zijn de mondelinge examens afgenomen als onderdeel van de Beroepsopleiding Benelux merken- en modellengemachtigden. Dit examen markeert het hoogtepunt van de tweejarige opleiding. Dit jaar zijn er 15 kandidaten uit België en Nederland geëxamineerd. Onze collega Louis Keijzer heeft dit bijzonder goed gedaan. Niet alleen Louis maar ook wij zijn dan ook bijzonder trotst dat hij als beste Nederlander voor dit praktijkexamen is geslaagd.

 

Thrilled to share that I've successfully completed my two-year Professional Education for Benelux and EU Trademark and Design Attorneys (BBMM), after achieving a score of 9 at the final oral exam. Ready to apply my enhanced knowledge and skills in the field. Grateful for the learning journey and excited for the next chapter as a Certified EU and Benelux Trademark and Design Attorney at Abcor!

Het behalen van dit diploma is een essentiële voorwaarde voor het verkrijgen van het BMM-keurmerk. De Benelux Stichting Beroepsopleiding Merken- en Modellengemachtigde (BBMM) is verantwoordelijk voor het verzorgen van deze tweejarige opleiding. Toelating tot de opleiding is beperkt tot kandidaten met voldoende relevante werkervaring.

Het eerste jaar van de studie legt voornamelijk de nadruk op theoretische aspecten, terwijl het tweede jaar zich meer richt op praktische vaardigheden. Beide jaren worden afgesloten met een examen, waarvoor kandidaten moeten slagen. Na succesvolle afronding van het examen kunnen kandidaten met minimaal drie jaar relevante werkervaring het BMM-keurmerk aanvragen, op voorwaarde dat zij tevens beschikken over voldoende aantoonbare werkervaring. Met het halen van dit examen is Louis de 5de Europese Merkengemachtigde bij Abcor.

overige-algemeenDe laatste artikelen
Abcor team opnieuw in de World Trademark Review 1000
Jan Smit – standaard hoofd?
Concurrent registreert domeinnaam
Elektrode product of onderdeel?
TOP 40 voor Nederlandse Expats
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?