Monique Granneman partner bij Abcor

Per 1 september 2023 stapt Monique Granneman over naar Merkenbureau Abcor. Met haar komst is Abcor nog beter in staat om de groeiende klantenkring van dienst te zijn.

 

Monique werkt al 27 jaar als Benelux en Europees merkengemachtigde, waarvan ruim 20 jaar bij marktleider Novagraaf, en heeft dan ook een schat aan ervaring op het gebied van merken, modellen, handelsnamen en auteursrechten.

Zij is bijzonder gedreven en klantgericht, met een hands-on mentaliteit. Als het gaat om IE strategie, dan ziet Monique het grotere geheel en komt met creatieve oplossingen voor zowel de korte als lange termijn. Daarnaast gaat zij de begeleiding van de jongere generatie gemachtigden verzorgen en daarmee ook het team van de toekomst naar een hoger niveau tillen.

Monique: “Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen bij dit overwegend jonge, groeiende team. De positieve, authentieke sfeer spreekt mij enorm aan. Met mijn ervaring en ambitie meen ik hier echt een verschil te kunnen maken op kwaliteit, efficiëntie en groei.”

overige-algemeen

De laatste artikelen
Abcor team opnieuw in de World Trademark Review 1000
Jan Smit – standaard hoofd?
Louis Keijzer slaagt met vlag en wimpel voor BBMM examen
Concurrent registreert domeinnaam
Elektrode product of onderdeel?
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over modellenrechten

Eiser verkoopt online haar kinderfietsen. Om haar rechten te beschermen heeft het bedrijf het design van deze fietsen vastgelegd als Uniemodel. Via een meervoudig model registreert het bedrijf in een keer 10 nieuwe uitvoeringen van haar kinderfietsen als Uniemodel. Als Gedaagde met een vergelijkbare fiets komt, volgt er een procedure. Eiser stelt onder andere inbreuk op haar modelrechten. Gedaagde stelt dat dit niet zo is. Een model moet nieuw zijn en eigen karakter hebben. Gedaagde stelt dat het model niet nieuw is omdat er diverse fietsen al stukjes te vinden zijn van dit model. Eigenlijk zijn de fietsen van gedaagde een combinatie hiervan, dus om die reden hebben de fietsen geen eigen karakter. De modellen zijn volgens gedaagde dan ook nietig. Mochten de modellen van eiser geldig zijn, dan wijkt zijn fiets voldoende af. Gedaagde stelt namelijk dat eiser in het meervoudige model bescherming heeft gevraagd voor min of meer gelijkende modellen. Blijkbaar vindt eiser dat deze modellen van elkaar afwijken om een andere algemene indruk te wekken. De fietsen van gedaagde wijken net zoveel af, dus wekken dan ook een andere algemene indruk (het zogenaamde tangwerking argument). Wie heeft er gelijk, zijn de fietsen van eiser een geldig model ondanks dat het bestaat uit al bekende aspecten uit allerlei fietsen en/of wijkt het model van gedaagde voldoende af en kan gedaagde een beroep doen op de tangwerking in verban met het meervoudig model?