Spookfacturen- boefjes in de bak

Spookfacturen blijven een onuitroeibaar kwaad in ons vakgebied. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa steekt dit kwaad de kop op. Belangrijk is wel, dat bedrijven zich melden als zij erin trappen (bij bijvoorbeeld de nationale fraude helpdeks info@fraudehelpdesk.nl). Pas dan wordt voor iedereen duidelijk hoe groot de schade werkelijk is. Gelukkig wordt er af en toe ook een succesje geboekt.

Een mooi voorbeeld hiervan is de rechtszaak in Zweden. Daar werden drie jaar lang fake facturen verstuurd naar bedrijven in heel Europa. Die facturen leken afkomstig te zijn van het Europese Merkenbureau. Het Hoge Gerechtshof van Zweden vond dat de bedrijven die betaald hadden, misleid waren. De twee hoofdrolspelers in deze zaak kregen respectievelijk bijna 5 en 3 jaar celstraf. Laten we hopen dat er in Nederland snel een wettelijke regeling komt om dit soort gespuis snel, makkelijk en vlug te kunnen aanpakken. Voor tot die tijd; gooi de schaamte van je af en meldt de betaling van iedere fakefactuur bij de fraude helpdesk.

overige-algemeen

De laatste artikelen
Datalek Jeugdzorg Utrecht
Vakantie Ray-Ban zonnebrillen via Facebook
De reputatie van Red Bull - procedure tegen logo springende steenbokken Big Horn
Overeenstemming Kordaat Kornuit - conceptuele betekenis merken
Neymar eist zijn naam op - depot te kwader trouw
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus