Meat is for men, vegetables are for cows!

Humor wordt niet door iedereen even gewaardeerd. Na de rel met Jan Kooijman staat Remia weer in het spotlicht met haar BBQ-saus. Op het etiket van Black Jack Smokey BBQ saus staat klein vermeld: “For real men only” en “Real men, real meat, real sauce…Meat is for men, vegetables are for cows!” Klager vindt de tekst discrimenerd naar geslacht en nodeloos kwetsend voor vegetariërs en veganisten. De uiting is daarom aanstootgevend en in strijd met art 2 en 4 van de NRC en moet verboden worden. 

De klager vangt bot, zowel bij de Reclame Code Commissie als bij het College van Beroep. Van discriminatie is geen sprake. Remia verwijst duidelijk met een knipoog naar de stereotypering dat echte mannen vlees willen eten. Het is een parodie die geen redelijk denkend mens serieus neemt. Dat groenten voor koeien als verwijzing kan worden opgevat naar vegetariërs, is onderdeel van de grap. Het college begrijpt dat zij mogelijk de grap niet waarderen, maar daarmee zet de reclame zich nog niet op onaanvaardbare wijze af tegen personen die geen vlees willen eten. De klacht wordt afgewezen. Er blijft er gelukkig nog wat ruimte voor absurdistische reclame. Dat houdt het reclameblok wel zo leuk.

reclamerechtDe laatste artikelen
Foto eigen personeel in bedrijfsreclame
Lego vs Lepin: namaakbestrijding in China
Merkbescherming in Pakistan via Internationale Registratie
METCHUP- MAYOCHUP
DOC/Dairy Partners - beschrijvende handelsnamen
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?