Diensten

Merkregistratie

Merkregistratie, informatie over registratie van merken, logo's, slagzinnen, verpakkingen, bijzonder vormen van producten, kleuren, geuren, filmpjes en alle andere herkenningstekens van een bedrijf. »

Merkonderzoek

Merkonderzoek, het belang van onderzoek, check internet, noodzaak onderzoek in registers naar visueel, auditief of begripsmatig overeenstemmende merken en oudere handelsnamen. »

Merkinbreuk, merkkwesties en opposities

Belang van tijdig actie bij merkinbreuk, merkkwesties en opposities. Voorkom omzetverlies en goodwillvernietiging. Laat klanten niet omleiden naar alternatieve producten en voorkom foute associaties in de markt bij de consument. Benelux autoriteiten zijn passief en checken niet zelf het merkenregister om te zien of er mogelijk een ouder merk bestaat, dit is de taak van de merkhouder. »

Modelregistratie

Belang en de voordelen van modelregistratie. Bescherming vormgeving en design, waardecreatie bij productontwikkeling. makkelijker rechten te claimen en te bewijzen, betere positie bij licenties. »

Domeinnamen

Domeinnaam registratie, bewaking, aanvragen nieuwe extensies, beheer domeinnaamportefeuille, strategisch advies wat wel en wat niet registreren en waar tegenop treden. »

Internet online branding social media

Strategie, online branding, hoe om te gaan met domeinnaamkaping, typosquatting, online counterfeit, namaakbestrijding online »

Merkbewaking

Belang van merkbewaking. Tijdig optreden tegen overeenstemmende merken, voeren Benelux en Europese opposities, sommaties, stoppen overeenstemmende merken »

Goodwill bedrijfs/IE-check

Goodwill bescherming, goodwill check, due dilligence, ontstaan van intellectuele eigendomsrechten, licenties, distributieovereenkomsten, merken, modellen, octrooien, designs, reclame, social media accounts »

Auteursrecht en reclamerecht

auteursrecht reclamerecht wat mag wel in de parodie, portretrecht en verzilverbare populariteit, bescherming persoonlijke levenssfeer, privacy »

Octrooien

Octrooien, juridische eisen, technisch karakter, uitvindingen die nieuw en innovatief zijn. Wanneer en waar registreren? Hoe te vernieuwen, instandhoudingstaksen. Schrijven van een goede octrooiaanvraag. »

Detachering - tijdelijke ondersteuning

Detachering - tijdelijke ondersteuning bij zwangerschapsverlof, in het kader van due dilligence, overname en integratie IE-portefeuilles »
Onze klanten
Volg Abcor
merkenbureau abcor op facebookmerkenbureau abcor op twitter merkenbureau abcor op linked in merkenbureau abcor op google plus
eiser
gedaagde
eiser
gedaagde

IP Kennisquiz over merkenrechten beeld versus woordmerk

Lacoste verkoopt kleding, schoeisel, parfum en brillen over de hele wereld. Het merk gebruikt een groene krokodil als logo. Het logo verwijst naar de bijnaam le Crocodile van de oprichter, tennisser René Lacoste. Het bedrijf heeft naast de naam, ook de gestileerde krokodil als merk vastgelegd. Als het merk EAU CROCO wordt aangevraagd voor parfum, juwelen en kleding, maakt het bedrijf hiertegen succesvol bezwaar. Is dit inderdaad een inbreuk?